2022 WordPress Tasarım İpuçları
- WordPress ve Web Tasarımı
- Renkler, SEO, Tasarım, WordPress
- 31/03/2018
WordPress amatörlerinin en çok gözardı ettiği şeyleri derledik ve Grafik Servis ekibindeki canavarlara danıştık. Bize fiyakalı bir WordPress Web Sitesi için 2022 model ipuçları verdiler.
WordPress tasarım ipuçları için sizi ekip arkadaşlarımızla baş başa bırakıyoruz:
“Demo Import Yapın ve Hafif Eklentiler Kullanın”
Gül (WordPress Tasarım Uzmanı)
İpucu 1: Mutlaka orijinal temalar kullanın. ThemeForest‘te görüp hayran olduğunuz o şahane temayı doğru düzgün kurabilmenin tek bir yolu var: Sadece parayı ödeyen gerçek müşterilere sunulan Demo Import seçeneği! Seçtiğiniz bir demo içeriği import edin. Sonra üzerinden değiştirin.
İpucu 2: Eklentiler çok işe yarıyor. Ama bir WordPress eklentisi aradığınız zaman karşınıza, aynı işi yapan bir dolu seçenek çıkıyor. Ben açıkçası en çok özellik sunan eklentiler yerine, tam olarak benim aradığım işlevi yerine getiren, en ‘hafif’ eklentiyi seçiyorum. Çünkü bunlar daha hızlı çalışıyor. WordPress’i hormonlu kodlar ve menüye eklenen gereksiz seçeneklerle şişirip yavaşlatmıyor.
“Renklerin Önemi”
Çağrı (Jr Web Tasarımcı)
İpucu 1: Renkler! Herkes temel tasarım eğitimi almak ve renk teorisi bilmek zorunda değil. Ama basit renk kurallarına dikkat etmek, sizin de benim gibi çok işinize yarayacak. Ben genellikle 2 nötr renk ve 1 de canlı renk seçiyor ve WordPress temasını buna göre renklendiriyorum. En önemli düğmeler için o canlı rengi kullanıyorum. Renk şemaları konusundaki en büyük yardımcım Coolors.co sitesi! Bir başka alışkanlığım, sevdiğim markaların logolarını Google’da aratmak ve onların renklerini taklit etmek!
İpucu 2: Tasarımcı olarak, WordPress’teki Sayfa (Page) ve Yazılara (Post) mutlaka farklı muamele etmelisiniz. Biraz açayım. Sayfalar söz konusu olduğunda temanızın izin verdiği kadar görsel çılgınlık yapmanızda bir sakınca yok. Bunlar, ne kadar yetenekli olduğunuzu göstereceğiniz oyun alanlarıdır. Oysa Yazılar blog ve haber amacı taşır. Dolayısıyla metin odaklı, sade ve okunaklı olmalıdır. Örneğin bu okuduğunuz WordPress Tasarım İpuçları teknik olarak bir Yazı (Post) özelliği taşıyor.
“Tasarımda Mobili Önceleyin”
Sarp (SEO Uzmanı)
İpucu 1: Mobili önceleyin. Çünkü Google artık öyle yapıyor! 🙂 Sitenizin normal görüntüsünden önce, mobil görüntüsünün isteneni verdiğinden emin olun. SEO bir yana; ziyaretçilerinizin çoğu (benim için bu müşteri adayı demek) web sitenizi ilk önce cep telefonunda açacaklar. Telefon numaranız gibi ulaşmak istedikleri bilgiler, mobil tarayıcılarda ilk anda görünebilir olmalı.
Shopify sitenizi, Shopify Türkiye uzmanları ile hayata geçirin!
TIKLAYINİpucu 2: Mobilden devam ediyorum. Kullandığınız temalar, günümüzde zaten responsive özellik taşıyor. Çoğunun içerisinden de Visual Composer ya da Elementor gibi bir sürükle-bırak görsel editör çıkıyor. Bu editörlerle çalışırken, sayfadaki bir öğeyi seçtiğinizde yanında masaüstü, tablet ve cep telefonu ikonları olduğunu farkedeceksiniz. Bunlara tıklayarak aynı öğenin, cep telefonunda başka, tabette başka görünmesini sağlayabilirsiniz. Hatta bazı öğeler, mobilde hiç görünmese daha iyi!
“Eylem Çağrıları ve Canlı Sohbet Eklentisi”
Barış (İçerik Yöneticisi)
İpucu 1: Ziyaretçilerinize bir şey verin ve karşılığında bilgilerini alarak onları Müşteri Adayına (Lead) dönüştürün. Benim için, bir blog yazısının altında bir Eylem Çağrısı (Call-to-Action) adı verdiğimiz bir düğme yer almıyorsa o yazı ve o ziyaret boşa gitmiş demektir. Ziyaretçiniz bu düğmeye tıkladığında Başlangıç Sayfası (Landing Page) dediğimiz yere yönlenir. Bu sayfada, az önceki yazının konusuyla ilgili daha değerli bir şey (bir E-kitap ya da bir Webinar davetiyesi) karşılığında minik bir form doldurarak sizinle kişisel bilgilerini paylaşır. Eğer bu bilgileri bir CRM‘de toplayarak satış ekibinizin önüne düşmesini sağlamazsanız, tüm yaptıklarınızın boşa gideceğinden emin olabilirsiniz!
İpucu 2: Kesinlikle bir Canlı Sohbet (Live Chat) eklentisi kurun. Ve ucunda birinin durduğundan 🙂 emin olun! Bazı ziyaretçiler tembeldir, sayfada aradıkları bilgiyi bulamayınca kaçarlar. Kimileri de utangaçtır, telefonla siz arayarak konuşmaktan çekinirler. Biz Grafik Servis ofisinde en çok Tidio Chat‘i seviyoruz. Çünkü ücretsiz sürümü ile de harikalar yaratabiliyorsunuz. Üstelik mobil versiyonu da çok etkili. Paralı seçenekler arasındaysa Zendesk Chat (eski adıyla Zopim) bize göre rakipsiz.